Class 42 warship sticky motor

Post Reply
rogerdee490th
Posts: 13
Joined: Tue Oct 23, 2018 11:19 am
Contact:

Class 42 warship sticky motor

#1

Post by rogerdee490th » Wed Jul 29, 2020 4:56 pm

Hi guys I have a problem with the motor,it's started to run slower and draw more amps on DCC. I tried it on 12 volt and got a cloud of black smoke come out then it ran fine. Went back to DCC ran ok the stopped. Motor seem stuck in 1place when moved a little starts then stick again!!!. Is a new motor required? should I send it in for repair? or can I fix it myself?

User avatar
Steve M
Posts: 1613
Joined: Thu Oct 04, 2018 5:29 pm
Location: Rochester, Kent
Contact:

Re: Class 42 warship sticky motor

#2

Post by Steve M » Wed Jul 29, 2020 5:24 pm

It is not uncommon for odd scraps of scenic material to get caught in the gears - that will cause the symptoms you describe.
Start with a good examination and clean.
I’m not a complete idiot, some pieces are missing. ;)

rogerdee490th
Posts: 13
Joined: Tue Oct 23, 2018 11:19 am
Contact:

Re: Class 42 warship sticky motor

#3

Post by rogerdee490th » Thu Jul 30, 2020 2:22 pm

Well I striped it all down and it's definitely the motor,it runs in one direction normally but the other direction a lot slower. On another note I broke the motor connection from the cirkit board 😂

User avatar
Steve M
Posts: 1613
Joined: Thu Oct 04, 2018 5:29 pm
Location: Rochester, Kent
Contact:

Re: Class 42 warship sticky motor

#4

Post by Steve M » Thu Jul 30, 2020 2:26 pm

Well,at least you know for sure.
I’m not a complete idiot, some pieces are missing. ;)

rogerdee490th
Posts: 13
Joined: Tue Oct 23, 2018 11:19 am
Contact:

Re: Class 42 warship sticky motor

#5

Post by rogerdee490th » Mon Aug 10, 2020 10:17 pm

Fitted a new motor good service from Bachman now it runs perfect.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest