Model Railway Forum

Go Back   Model Railway Forum > Model Railway Construction > Wiring & Electronics > DCC


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2018, 01:43 PM   #1
neil2
Senior Member
 

Join Date: Nov 2012
Location: Rainham essex
Posts: 129
neil2 is on a distinguished road
Default block detection

Has any one got digitrax block detection. Does block 1 go into block 2 or can I have a section of track with out block detection.
neil2 is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 12:42 PM   #2
stevenfitch
Senior Member
 

Join Date: Aug 2011
Location: Blyth, Northumberland
Posts: 287
stevenfitch is on a distinguished road
Default

Hi, are you using BDL168 for detection?
You can have either, its fine to run straight from one detected section to the next (via an insulated joiner / gap in the rail) or you can have a non-detected section in between. A set of points would be an non-detected section as you down want points inside a block.

What are you using to display the detection info? Software such as TrainController or just LED's?
__________________
Using Digitrax hardware with RR&Co TrainController.

OO Gauge DC with some automation (now no longer)
Automated N Gauge Loft Layout (now no longer)
Automated G Scale Garden Railway (current)
stevenfitch is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.